2006-08-31

Björn Furu ny VD i NOTE Oslo

Nu står det klart att Björn Furu tar över som ny VD i NOTE Oslo AS.

Björn Furu har bred och lång erfarenhet av produktion, främst från elektronik- och EMS-branschen. Senast kommer han från det norska företaget Snøhetta Modular, där han arbetade som COO. Dessförinnan arbetade han för Kitron ASA som Corporate Vice President för EMS-tjänster. Furu har även hjälpt Siemens A/S, Sonec ASA och Elektronikkfabrikken i Oslo med produktions-, logistik- och IT-frågor.

NOTE Oslo, före detta Nordic-PrintDesign AS, förvärvades den 1 juli i år av NOTE-koncernen och erbjuder spjutspetskompetens inom mönsterkortsdesign. Förvärvet utgjorde ett viktigt steg i NOTEs satsning att öka sina marknadsandelar i Norge. Förvärvet ligger helt i linje med NOTEs NearcourcingTM strategi som går ut på att erbjuda en hög servicenivå nära kunden, både geografiskt och som samarbetspartner. I förvärvet ingår även en komponentdatabas, NOTEfied, som kopplar samman kundernas produktutveckling med NOTEs strategiska inköp och prototyptillverkning. Detta bidrar till att dramatiskt korta ned time-to-market.

”Björn Furus gedigna erfaranhet av den norska EMS-marknaden tillsammans med vår dynamiska komponentdatabas kommer att ge stor genomslagskraft på marknaden. Nu kan vi hjälpa kunderna genom hela värdekedjan. Att just Björn Furu har utnämnts till vår nya VD är avgörande för våra framtida framgångar eftersom han är specialist på processer och logistik, vilket kommer att vara en stor fördel för vår verksamhet” kommenterar Anders G. Johansen, teknisk säljchef på NOTE Oslo.

Arne Forslund, VD på NOTE AB, fortsätter: ”Björn Furu har den erfarenhet och kapacitet som krävs för att leda NOTEs expansion på den norska marknaden. NOTE Oslo kommer att erbjuda våra kunder den service de efterfrågar lokalt. Med vår nya fabrikslokal i Bryn i Oslo kan vi som en av de främsta lokala elektroniktillverkarna hjälpa kunderna på plats i Oslo-området. Vi har därmed ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande som kommer kunden till godo, bland annat i form av kortare time-to-market och friktionsfri överföring av produktion till mer kostnadseffektiva regioner”.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Arne Forslund, VD och koncernchef NOTE AB, tel. +46 (0)8 568 990 07, +46 (0)705 477 477
Knut Pogost, sälj- och marknadsdirektör NOTE AB och VD NOTE Components,
tel. +46 (0)8 568 990 15, +46 (0)705 523 444
Annelie Wirdefeldt, IR/informationschef NOTE AB, tel. +46 (0)8 568 990 01, +46 (0)768 15 99 99

Se fler nyheter