2004-02-06

FoU-seminarium i Kista fokuserade på svensk elektronik

Elektronikleverantörer och svenska forskare träffades nyligen på ett välbesökt seminarium i Kista för att diskutera aktuella frågeställningar inom svensk elektronikproduktion. Arrangörer var Kunskapsturnén genom Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) i samarbete med elektroniktillverkaren NOTE.

Ett femtiotal deltagare diskuterade kravhantering, prototypframtagning samt tillförlitlig och robust konstruktion. Under förmiddagen delades deltagarna in i diskussionsgrupper där forskare och doktorander från bland annat KTH och Chalmers deltog.

– Det är viktigt att delta aktivt för att driva svensk forskning inom elektronikproduktion framåt. Genom seminarium som detta vill vi skapa ett större intresse för svensk forskning och även en större insikt om hur vi ska kunna fortsätta driva svensk elektronik-produktion framåt, säger Teknologie Doktor Anders Söderbärg, chef på NOTE Center of Excellence.

Kunskapsturnén företräddes under seminariet av Lektor Anna Öhrwall Rönnbäck som forskar på området produktutveckling och affärsutveckling för företag i samverkan. Kunskapsturnén har som mål att föra ut resultat från forskning inom produktutvecklings-området till industrin och underlätta möten mellan forskare och personer i näringslivet. Turnén genomförs i form av seminarier med "kontakt- och kunskapsmässa". Värd för seminarier står större företag, exempelvis NOTE, företagsorganisationer eller universitet och högskolor, ofta i samverkan med representanter för näringslivsutveckling för regionen.

För mer information besök www.kunskapsturnen.se eller kontakta Anders Söderbärg på NOTE Norrtälje AB, tel 0176-793 00, anders.soderbarg@norrtelje.note.se

Se fler nyheter