2003-04-14

Hemvändande Atlas Copco väljer NOTE

Atlas Copcos Wagner-division flyttar sin produktion av låglastande truckar för underjordtransport av gruvprodukter från Portland i USA till Sverige. Nu har affären med den helsvenska elektroniktillverkaren NOTE blivit klar för de tillhörande elsystemen.

– Vi ska göra de kompletta elsystemen till låglastarna, berättar Gerd Levin-Nygren, VD NOTE Torsby. – NOTE Torsbys specialistkompetens är just fordonselektronik och vi gör redan elsystem till borriggar åt Atlas Copco Rock Drills. Detta djupare samarbete med Atlas Copco är därför mycket positivt för oss, fortsätter Gerd.

Flera Atlas Copco-företag i Torsbyfabriken
Atlas Copco har just antagit ett aggressivt produktutvecklingsprogram av truckar eftersom den globala konkurrensen har hårdnat de senaste åren. Hemflyttandet av Wagner-divisionen förväntas effektivisera produktionen.
– Vi ser stora synergifördelar med flytten till Sverige, säger Peter Trimmel, strategisk inköpare hos Atlas Copco. – Vid valet av leverantör i Sverige var långsiktigheten väldigt viktigt. Genom att låta NOTE ta hand om vår produktion har vi valt en strategisk leverantör både på kort och på lång sikt, fortsätter Peter. – De nya elsystemen liknar de elsystem NOTE Torsby tillverkar åt Atlas Copco idag, och även där ser vi stora synergieffekter.

– I september startar vi produktionen och vi ser en mycket stor potential i denna affär. Atlas Copco kommer att kunna bli en av våra allra största kunder, avslutar Gerd Levin-Nygren, VD NOTE Torsby.

För ytterligare information, välkommen att kontakta, Gerd Levin-Nygren, VD NOTE Torsby, tel 0560-68 93 00, 0708-116 848. Mer om NOTE på www.note.se

Se fler nyheter