2005-08-03

NOTE AB ingår strategiskt samarbetsavtal

NOTE, en av Nordens ledande kontraktstillverkare, har ingått ett strategiskt samarbetsavtal med Jaltek Systems i Storbritannien.

I linje med NOTE:s vision att bli en av Europas ledande EMS-leverantörer år 2009 lanserade NOTE en Gateway i Storbritannien i slutet av 2004. NOTE:s avsikt var att ha en Excellence Unit i Storbritannien under 2005 för att erbjuda befintliga och nya kunder hela sortimentet av tjänster från design till lågvolymproduktion i Storbritannien och därefter smidigt överföra produktionen till NOTE:s anläggningar för högvolymproduktion till låg kostnad i Östeuropa.
Fram till nu har NOTE letat efter en EMS-partner i Storbritannien med liknande ideal och inställning som NOTE och har nu nöjet att offentliggöra det strategiska samarbetet med Jaltek Systems.

Jaltek har gott rykte med förtroende hos ledande storföretag och globala multinationella kunder för att leverera jämn kvalitet genom NPI och lågvolymtillverkning. Marknadssegmenten kompletterar också NOTE:s egna anläggningar i Norden med kunder inom medicin, försvar, fordon, radio och TV tillsammans med inbäddade datorsystem och utveckling av I/P-plattformar.

”Jaltek och NOTE har mycket gemensamt; bl.a. hög teknisk kompetens, snabb design, NPI och tillverkningstjänster; och viktigast av allt en vilja att överträffa kundens förväntningar.
Detta strategiska samarbete representerar en europeisk EMS-lösning, som har den viktiga fördelen att kombinera ett lönsamt och expanderande NPI-center i Storbritannien med en av Europas snabbast växande EMS-leverantörer av mellan- till högvolymtillverkning”, uppger Steve Pittom, Jalteks försäljningsdirektör.

”Vi tycker att denna satsning är spännande, eftersom Jaltek har samma inställning till sin verksamhet som NOTE i sina Excellence Plants. Jag är övertygad om att detta är en utmärkt möjlighet för både NOTE:s och Jalteks kunder att få en verklig europeisk partner till stöd genom hela värdekedjan. Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete för båda företagen, men allra viktigast för våra nya och befintliga kunder”, avslutar Elaine Barnes, chef för NOTE i Storbritannien.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
Kjell-Åke Andersson, koncernchef för NOTE AB, +46 (0) 46 – 286 92 10 eller 0708 – 60 81 23
Elaine Barnes, vd för NOTE Storbritannien, +44 1256 354499 eller +44 7779 143777

Se fler nyheter