2018-12-05

NOTE etablerar ett nytt kundsamarbete med Charge Amps

Marknaden för elbilar är ett område som har vuxit mycket de senaste åren. NOTE har tecknat ett samarbetsavtal med det svenska bolaget Charge Amps, som tillverkar laddstationer för elbilar. Serietillverkning beräknas starta i Norrtälje under första kvartalet nästa år.

NOTE kommer att tillverka Charge Amps produkter HALO Wallbox™ och Aura. Laddboxarna har en integrerad smart mjukvara och är gjorda i återvunnen aluminium. Med hjälp av Charge Amps molntjänst får användaren översikt och kontroll över laddningen.

”Det är glädjande att vår satsning på nya snabbväxande applikationsområden vinner ytterligare mark. Att området elbilar växer är bra för miljön och innebär goda tillväxtmöjligheter för oss som tillverkningspartner. Kundens produkter är redan lanserade på marknaden och vi blir i och med affären huvudleverantör av den nya produkten Aura”, säger Johannes Lind-Widestam, NOTEs vd och koncernchef.

”Samarbetet med NOTE ökar vår produktionskapacitet i en växande marknad. Vi är också glada över att behålla tillverkningen i Sverige hos en leverantör som garanterar hög kvalitet och säkerhet där NOTE tar helhetsansvar för tillverkningen”, säger Pontus Frohde, CEO Charge Amps.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef, tel. 070-541 72 22
  
Henrik Nygren, finansdirektör, tel. 070-977 06 86
Pontus Frohde, CEO Charge Amps, tel. 070-959 36 51

Om NOTE 
NOTE är en av norra Europas ledande partner för elektroniktillverkning. NOTE tillverkar kretskort, delmontage och kompletta produkter (box build). Kunderbjudandet täcker hela produktlivscykeln, från design till eftermarknad. NOTE finns etablerat i Sverige, Finland, England, Estland och Kina. Försäljningen de senaste 12 månaderna uppgick till 1 307 MSEK och antalet anställda i koncernen är cirka 1 050. NOTE är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, vänligen besök www.note.eu.

Om Charge Amps
Charge Amps är ett svenskt tillväxtbolag som utvecklar smarta och användarvänliga laddlösningar med funktionell design för laddbara bilar. Vi erbjuder laddboxar, laddkablar samt en omfattande molntjänst. Utveckling och tillverkning sker i Sverige. Bolaget grundades 2012 och laddar idag bilar på 32 marknader globalt. Läs mer på http://charge-amps.com/.

Informationen lämnades för offentliggörande den 5 december 2018 klockan 16.00 CET.

Se fler nyheter