2019-04-10

NOTE etablerar ett nytt kundsamarbete med Micropower Group

NOTE har inlett ett samarbete med det svenska bolaget Micropower, som tillverkar produkter för elförsörjning. Tillverkningen har nyligen inletts på NOTEs fabriker i Lund och Pärnu.

NOTE tillverkar kretskort och även så kallad box build till litiumjonbatterier, som levereras till Micropower i Växjö. Både tillverknings- och logistikupplägg har utformats i samråd mellan båda parterna. När batterisystemen är färdiga kommer de att kunna användas av Micropowers kunder inom olika affärsområden. Årlig omsättning förväntas bli cirka 20 MSEK.

”Det är glädjande att Micropower har valt NOTE som elektronikpartner, eftersom de verkar på en växande marknad med mycket högt ställda kvalitetskrav”, säger Johannes Lind-Widestam, NOTEs vd och koncernchef. ”Vi upplever även att Micropower passar bra in i vårt upplägg, då vi har fabriker i ett flertal länder och därmed kan växa tillsammans med kunden i framtiden”.  

”Vi är inne i en mycket expansiv fas och behöver då partners som har förmågan att snabbt anpassa produktionskapacitet med en hög och stabil kvalitetsnivå. Avtalet med NOTE innebär att vi säkrar en produktionskapacitet som kompletterar vår egen produktion på ett bra sätt”, säger Torbjörn Gustafsson, VD och koncernchef för Micropower Group.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef, tel. 070-541 72 22
  
Henrik Nygren, finansdirektör, tel. 070-977 06 86
Torbjörn Gustafsson, vd och koncernchef Micropower Group, tel. 070-393 79 29

Om NOTE
NOTE är en av norra Europas ledande partner för elektroniktillverkning. NOTE tillverkar kretskort, delmontage och kompletta produkter (box build). Kunderbjudandet täcker hela produktlivscykeln, från design till eftermarknad. NOTE finns etablerat i Sverige, Finland, England, Estland och Kina. Försäljningen de senaste 12 månaderna uppgick till 1 379 MSEK och antalet anställda i koncernen är cirka 1 080. NOTE är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, vänligen besök www.note.eu.

Om Micropower
Micropower är en oberoende tillverkare av batteriladdare, modulära litiumjonbatterier och system för industriellt bruk. Med nio operativa bolag runt om i världen, agerar vi inom fyra segment – Motive, Automotive, Custom Power och Energy Storage. Vår vision är att vara internationellt marknadsledande inom avancerade, högfrekventa laddare, litiumjonteknologi och innovativa strömförsörjningslösningar. Micropowergruppen utvecklar, producerar, säljer och stödjer ett komplett utbud av lösningar för optimerad batteriladdning, modulbaserade litiumjonlösningar och strömförsörjning. Produkterna håller högsta kvalitet och är baserade på den senaste, avancerade teknologin. Varje år levererar vi mer än 500 000 enheter till kunder och återförsäljare över hela världen. Läs mer på www.micropower-group.com.

Informationen lämnades för offentliggörande den 10 april 2019 klockan 08.30 CET.

Se fler nyheter