2004-10-01

NOTE etablerar sig i Storbritannien

NOTE etablerar sig i Storbritannien

NOTE, en av Skandinaviens ledande kontraktstillverkare, etablerar sig i Storbritannien. Ansvarig för verksamheten blir Elaine Barnes.

Under börsintroduktionen i våras förklarade NOTE sitt mål att bli en av Europas ledande kontraktstillverkare av elektronik inom fem år. Som ett inledande steg i denna expansion, tillkännager NOTE i dag att de kommer att utöka sina aktiviteter i Storbritannien genom att öppna ett s.k. Gateway i Storbritannien.

"För att vara ledande i Europa krävs närvaro på viktiga europeiska marknader, säger Erik Stenfors, koncernchef NOTE. "Vi har redan pågående affärsdiskussioner med potentiella kunder i Storbritannien, och för oss är detta ett logiskt nästa steg."

Den engelska verksamheten kommer att ledas av Elaine Barnes, som tidigare var försäljningsdirektör för Globala Kunder i Europa hos den världsledande komponentdistributören, Future Electronics.

"Det finns en stor potential för företag som NOTE på marknaden i Storbritannien", säger Elaine Barnes. "NOTEs affärsmodell med hi-tech enheter nära produktägare, tillsammans med produktionsanläggningar för volymtillverkning i låglöneländer samt en global närvaro, är en perfekt förutsättning för den engelska marknaden."

NOTEs Gateway koncept består av mindre enheter som placeras nära viktiga kundområden, och arbetar med industrialiseringsfasen av nya produkter. Den fungerar också som en portal för de övriga mervärden som NOTE erbjuder i sin affärsmodell. NOTE har i dag fem Gateways i Sverige.

NOTE Gateway UK öppnar den 18 oktober.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Erik Stenfors, VD och koncernchef NOTE AB, tel 0176-799 01 eller 070-950 80 70
Elaine Barnes, tel +44 1256 35 44 99.

Om NOTE
NOTE är en av Skandinaviens ledande kontraktstillverkare av elektronik och erbjuder specialistkompetens inom elektronikproduktion i hela värdekedjan; från design och utveckling via tillverkning till eftermarknad.
Nettoomsättningen för år 2003 uppgick till 859 miljoner SEK och resultatet före skatt till 63 miljoner SEK. Antalet anställda i koncernen uppgår till drygt 900. NOTE är noterat på Stockholmsbörsens O-lista.
www.note.se

————————————————————
Denna information skickades av Waymaker http://www.waymaker.se
Följande filer finns att ladda ned:
http://www.waymaker.net/bitonline/2004/10/01/20041001BIT20770/wkr0001.pdf
http://www.waymaker.net/bitonline/2004/10/01/20041001BIT20770/bild.html Bilder

Se fler nyheter