2002-11-04

NOTE får mångmiljonorder av Trimble

NOTE ska börja producera elektronik till positioneringssystem, sk totalstationer, som används bland annat i lantmäteriverksamhet. Uppdragsgivaren är Trimble AB – ett av världens ledande företag inom optiska positioneringssystem. Värdet på ordern är tiotals miljoner kronor på årsbasis.

– Vi har i en internationell utvärdering av olika leverantörsalternativ kunnat konstatera att NOTE erbjuder den klart bästa helhetslösningen. Vi har dessutom mycket goda erfarenheter av NOTE och NOTE Torsby som tidigare utfört en liten del av vår produktion. Det är ett viktigt skäl till att vi nu väljer att låta NOTE Norrtelje sköta all vår svenska kretskortsmontering, berättar Torsten Spaak, inköpschef på Trimble AB.

Säljs i alla världsdelar
Trimbles totalstationer används vid inmätning och utsättning i infrastrukturprojekt, i byggindustrin och i annan lantmäteriverksamhet. Instrumenten används för att mäta och positionera exempelvis när en tomts gränser ska bestämmas eller när en byggnad ska uppföras. Våra totalstationer säljs över hela världen och idag går ca 95 procent av produktionen på export, fortsätter Torsten Spaak.

Snabb produktionsstart
– Trimble AB är liksom NOTE ett svenskt företag med global verksamhet, vilket bidrar till att uppdraget passar oss utomordentligt väl, berättar Björn Rilegård, ansvarig för NOTE Norrteljes säljkontor och prototypverkstad i Kista. NOTE Norrtelje startar produktionen för Trimble i början av november

För mer information, välkommen att kontakta:
Björn Rilegård, ansvarig för NOTE Norrteljes kontor i Kista, bjorn.rilegard@norrtelje.note.se, tel 08-752 16 50, 0708-766 407
eller Ann Lewerentz, marknadschef NOTE Norrtelje, tel 0176-793 29.

Se fler nyheter