2004-12-15

NOTE får rekordorder från Neonode

NOTE, en av Skandinaviens ledande elektroniktillverkare, har valts till volymtillverkare av mobiltelefonen Neonode N1. Med ett ordervärde på ca 200 MSEK under år 2005 är avtalet ett av NOTEs största och innebär att NOTE kommer att ansvara för allt från tillverkning till distribution.

Neonode Sweden AB har blivit känd för sin nydanande multimediatelefon, Neonode N1, som utmanar mobiltelefonjättar som Sony-Ericsson och Nokia. Försäljningen har nyligen påbörjats genom webshopen neonode.com och i samband med detta har Neonode valt kontraktstillverkaren NOTE till samarbetspartner.

”Att vi beslutat oss för NOTE beror bland annat på deras professionella tillverkningskoncept samt förmåga att möta våra kostnadsmål med hjälp av sina volymfabriker utanför Sverige”, säger Marcus Bäcklund, VD för Neonode.

Försäljningen kommer att skötas delvis via webshopen men även direkt till storkunder. N1 kommer i båda fallen att distribueras direkt från NOTEs fabriker till kund, en strategi som ger lägsta totalkostnad.

”Neonode har valt ett arbetssätt som är unikt jämfört med traditionella mobiltelefontillverkare, men som är helt i linje med vårt koncept att finnas både nära kunden och nära marknaden”, säger Erik Stenfors, VD och koncernchef för NOTE.

För NOTE innebär affären ytterligare ett nytt område inom telekombranschen. Produktionen kommer att ledas från NOTEs fabrik i Norrtälje.

”Neonode har utvecklat ett helt nytt användargränssnitt utan mekaniska tangenter, vilket ställer extra höga krav på tillverkningsprocessen”, säger Martin Linder, tekn. dr. och kundansvarig på NOTE Norrtelje AB. ”Att vi kunnat möta dessa krav beror på vårt uttalade teknikfokus och vår höga investeringstakt de senaste åren”.

(REMOVED GRAPHICS)

N1 är den första mobilen med Neonodes unika, patenterade optiska touchskärm, zForce och användargränssnittet, Neno, som gör det möjligt för användaren att på ett enkelt sätt använda alla de funktioner som gör N1 till en kraftfull underhållningsmobil.

För ytterligare information kontakta:
Erik Stenfors, VD och Koncernchef, NOTE AB, 0176-799 01 eller 0709-50 80 70
Martin Linder, Key Account Manager, NOTE Norrtelje, 0176-794 15 eller 0708-73 95 35
Marcus Bäcklund, VD Neonode, 08-678 18 50

Se fler nyheter