2004-03-26

NOTE får stororder från Åkerströms

NOTE har i hård konkurrens valts som partner av elektronikföretaget Åkerströms Trux AB. NOTE ska tillverka industriella datorer för truckar åt Åkerströms som har stora framgångar på världsmarknaden med denna produkt. Ordervärdet beräknas till 30 miljoner kronor under det inledande året och kommer att växa ytterligare. Produktionen kommer att ske vid NOTE i Torsby, koncernens center of Excellence för farkost/industri applikationer.

Åkerströms har stora framgångar med sina egenutvecklade ruggade datorer för truckar, Trux-serien. Nyligen blev Åkerströms utvalda som truckleverantör till Ford i USA. Ordern är den största i företagets historia. Ford har totalt 17 produktionsanläggningar i USA och de utrustar nu sina truckar vid samtliga fabriker med de trådlösa ruggade truckdatorerna från Åkerströms.

– Marknaden för truckdatorer är hård och ställer stora krav på kvalitet och leveranstider. Det är också en marknad med en stor tillväxt, vilket innebär att det är ett kritiskt val att välja rätt kontraktstillverkare. Vi har valt NOTE för att vi är förvissade om att de kommer att uppfylla våra högt ställda krav på kvalitet och tillförlitlighet, säger Mikael Andersson, koncernchef Åkerströms.

Kontraktet med Åkerströms innebär att NOTE ansvarar för den kompletta produktionen av truckdatorer. Leveranserna påbörjas redan i maj 2004 och beräknas till ett ordervärde av 30 miljoner kronor under det inledande året. Kontraktet löper över flera år och kan komma att utvidgas ytterligare.

– Det är mycket hedrande och glädjande för NOTE att Åkerströms valt oss i konkurrens med våra konkurrenter, säger Erik Stenfors, koncernchef för NOTE. Åkerströms är ett synnerligen välrenommerat företag och en ny kund för oss. Vi ser fram emot ett nära samarbete med dem som kommer att vara fruktbart för oss båda.

De trådlösa datorerna monteras i lagertruckar och används för att effektivisera logistikflödet. Då datorerna används i en tuff, industriell miljö, är kraven på tillförlitlighet och stryktålighet mycket stora.

NOTE kommer att bygga upp en särskild produktionsgrupp för truckdatorerna vid koncernens nya fabrik i Torsby. Torsbys VD, Gerd Levin-Nygren utsågs nyligen till årets chef av tidningen Chef. Gerd har uppmärksammats för att hon genom sitt empatiska ledarskap förändrat Torsby-fabrikens rykte. Dessutom expanderar verksamheten kraftigt och det finns en mycket stor arbetsglädje på NOTE Torsby.

Bilder på Trux-datorn finns att hämta på:
http://www.akerstroms.se/pressbilder.asp

Ytterligare upplysningar lämnas av:
Erik Stenfors, VD och Koncernchef NOTE
Tel: 0176-799 01 eller 0709-50 80 70
e-mail: erik.stenfors@note.se

Gerd Levin-Nygren, VD NOTE Torsby,
Tel: 0708-11 68 48
e-mail: gerd.levin-nygren@torsby.note.se

Mikael Andersson, VD och Koncernchef Åkerströms
Tel: 0705-15 26 00
e-mail: mikael.andersson@akerstroms.se

Emma Dahlén, marknadsdirektör, Åkerströms
Tel: 0703-03 38 39
e-mail: emma.dahlen@akerstroms.se

Om NOTE-koncernen
NOTE är en av Sveriges ledande kontraktstillverkare av elektronik med över 30 års erfarenhet från branschen. Vi erbjuder marknadsnära produktion via ems-ALLIANCETM – ett globalt nätverk av elektroniktillverkare med partners i Brasilien, Kina, Indien, Italien och USA.Totalt har koncernen drygt 900 anställda. I Sverige är vi fördelade på sex produktionsanläggningar/Center of Excellence och två säljkontor/Gateways. Utanför Sverige finns vi med fabrik i Litauen, samt med verksamhet i Centraleuropa som styrs från vårt kontor i Gdansk, Polen.
Styrelsen i NOTE har aviserat avsikten att introducera NOTE på Stockholmsbörsen senast 2005. www.note.se

Om Åkerströms
Åkerströms Trux AB utvecklar och säljer robusta truckdatorer för lager- och produktionsmiljöer. Redan i slutet av 70-talet tog Åkerströms fram tekniken för trådlös dataöverföring och har sedan dess utvecklat trådlös kommunikation för terminaler och datorer. År 1995 började Åkerströms tillverka marknadens främsta ruggade PC för extrema miljöer. Trux är produktfamiljen för truckdatorer som designats för att klara de dagliga påfrestningar som finns inom industrin: vibrationer, stötar, fukt, damm, kyla och hög värme. Åkerströms Trux AB ingår i koncernen Åkerströms som expanderar på den internationella marknaden genom ett globalt partnernätverk. Idag har Åkerströms partner i Norden, Europa och USA. Huvudkontoret ligger i Sverige och Åkerströms ägs av Brainheart Capital. År 2003 omsatte Åkerströms 120 miljoner SEK och har 80 anställda. www.akerstroms.se

Se fler nyheter