2006-01-09

NOTE förstärker med topprekrytering av ny VD för NOTE Components

NOTE har anställt Knut Pogost som VD för dotterbolaget NOTE Components. Knut Pogost kommer även att axla rollen som koncernens sälj- och marknadsdirektör. Därmed förstärker NOTE sin kompetens inom såväl materialförsörjning som marknad/försäljning.

Knut Pogost har mångsidig erfarenhet från marknadsnära arbete med logistik och har tidigare innehaft befattningar som sälj- och marknadschef på Kitron. Han kommer närmast från Future Electronics som europaansvarig. I det senare fallet har han representerat en av NOTE:s större leverantörer av komponenter och som sådan gjort sig känd som en tuff förhandlingspart.

Knut Pogost efterträder Bengt Emesten som ny VD i NOTE Components, koncernens strategiska sourcingbolag, som bl a förhandlar strategiska inköpsavtal för såväl NOTE koncernen som ems-ALLIANCE medlemmar runt om i världen.

”Med Knut Pogost vässar vi vår förmåga att göra kostnadseffektiva inköp för våra kunder. Samtidigt förstärker vi ytterligare vår sälj- och marknadsorganisation” säger, NOTE:s koncernchef Arne Forslund.

Se fler nyheter