2018-01-30

NOTE ingår samarbete inom medicinteknik

NOTE har tecknat avtal med CellMark AB kring tillverkning av en ny medicinteknisk produkt. Försäljningsvärdet bedöms uppgå till cirka 25 MSEK under 2018. Tillverkningen beräknas starta under första kvartalet.

Produkten, My+Care™, är ett armband som genom artificiell intelligens analyserar och övervakar användarens hälsa. Genom att data samlas kan risker förutses, och närstående och vårdgivare informeras, därigenom kan många skador och olyckshändelser förebyggas.

”Vår satsning på medicinteknik är fortsatt framgångsrik. Här har vi ett bra exempel på helhetslösning, där vi genom att bidra med kompetens tidigt i processen kan stötta kunden så att produkten snabbare når marknaden”, säger Per Ovrén, NOTEs vd och koncernchef.

“CellMark ser NOTE som en långsiktig partner för utveckling och tillverkning av medicintekniska produkter. De tar ett helhetsansvar för testning, sourcing och tillverkning av livräddande lösningar, vilket kompletterar CellMarks affärsmodell som en global plattform för entreprenörer inom medicinteknik”, säger Niclas Möttus-Olsson, President CellMark Medical.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Ovrén, vd och koncernchef NOTE, tel. 073-440 77 27 
Henrik Nygren, finansdirektör NOTE, tel. 070-977 06 86
Niclas Möttus-Olsson, President CellMark Medical, tel. 072-025 55 63

Om NOTE
NOTE är en av norra Europas ledande tillverknings- och logistikpartner för produktion av elektronikbaserade produkter. NOTE tillverkar kretskort, delmontage och kompletta produkter (box build). Kunderbjudandet täcker hela produktlivscykeln, från design till eftermarknad. NOTE finns etablerat i Sverige, Finland, England, Estland och Kina. Försäljningen de senaste 12 månaderna uppgick till 1 139 MSEK och antalet anställda i koncernen är cirka 900. NOTE är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, vänligen besök www.note.eu.

Om CellMark
CellMark är ledande inom internationell handel och affärsutveckling för den globala industrin. Företaget erbjuder tjänster inom försäljning & marknadsföring, finans, logistik och affärsutveckling. Med ett nätverk av 70 kontor i +30 länder knyter CellMark samman entreprenörer i ett brett spektrum av branscher. CellMark har 700 medarbetare, en årlig omsättning på 3 miljarder dollar och en handelsvolym på ca 6,5 miljoner ton. För mer information, vänligen besök www.cellmark.com.

Informationen lämnades för offentliggörande den 30 januari 2018 klockan 08.30 CET.

Se fler nyheter