2020-08-18

NOTE inleder samarbete med BrainLit

Det svenska företaget BrainLit är världsledande inom biocentriskt ljus. Bolaget levererar hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och generera personligt anpassat ljus inomhus. Inför lanseringen av sitt nya innovativa hälsosystem har BrainLit valt att samarbeta med NOTE. Affären förväntas ha stor potential och inom en snar framtid nå en omsättning om minst 50 MSEK per år. Produktionen kommer att ske i NOTEs fabrik i Lund.

Under hösten kommer BrainLit att lansera ett helt unikt hälsosystem på marknaden vilket på ett personligt plan återger naturligt dagsljus i inomhusmiljö. NOTEs fabrik i Lund kommer att etablera en dedikerad produktionsmiljö för BrainLit för tillverkning av kompletta produkter.

Vi arbetar dagligen i teknikens framkant och med kommande produktlansering där vi genom symbiotisk intelligens integrerar människa, maskin och AI i ett hälsosystem baserat på ljus, så är vi övertygade om att vi har en enastående produkt som kommer bli mycket attraktiv för de organisationer och företag som investerar i sina medarbetares välmående. De partners vi väljer att samarbeta med skall givetvis ligga långt fram inom sin bransch och framförallt ha framtidsvisioner vilket NOTE verkligen har. Vi ser med glädje fram emot samarbetet och är mycket förväntansfulla inför höstens lansering” säger Niclas Olsson, VD på BrainLit.

”BrainLit är ett spännande bolag vars lösning strävar efter att ge människor ett bättre liv vilket är en vision som vi delar. BrainLits produkter är även tekniskt avancerade och passar väl in i NOTEs erbjudande och vi är glada att BrainLit valt att samarbeta med NOTE som produktionspartner ”, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef, tel. 070-541 72 22
Henrik Nygren, finansdirektör, tel. 070-977 06 86
Niclas Olsson, VD BrainLit, tel. 072-025 55 63

Om NOTE
NOTE är en av norra Europas ledande partner för elektroniktillverkning. NOTE tillverkar kretskort (PCBA), delmontage och kompletta produkter (box build). Kunderbjudandet täcker hela produktlivscykeln, från design till eftermarknad. NOTE finns etablerat i Sverige, Finland, England, Estland och Kina. Försäljningen de senaste 12 månaderna uppgick till 1 892 MSEK och antalet anställda i koncernen är cirka 1 100. NOTE är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, vänligen besök
www.note.eu.

Om BrainLit    
BrainLit grundades i Lund 2012 av Tord Wingren, en av uppfinnarna bakom Bluetooth-tekniken. Bolaget levererar hälsosamma miljöer genom att återskapa dagsljus och generera personligt anpassat ljus inomhus. F.n. har bolaget etablerat biocentriska miljöer för mer än 10 000 personer hos kunder runt om i världen. BrainLit har ett stort tillväxtfokus och är idag 25 medarbetare med huvudkontor i Lund och kontor även i New York och Helsingfors. BioCentric Lighting™, vilket är grunden för bolagets lösningar, vilar på väl etablerad forskning och är byggt på ett antal patentfamiljer.

Informationen lämnades för offentliggörande den 18 augusti 2020 klockan 08.30 CET.
 

Se fler nyheter