2002-04-23

NOTE Norrtelje vann tävling om bästa samarbete med skola

Samarbetsprojektet mellan NOTE Norrtelje AB och Roslagsskolan i Norrtälje tog hem första priset i regiontävlingen om bästa samarbete mellan företag och skola. Syftet med tävlingen, som initierats av Svenskt Näringsliv och Lärarnas Riksförbund, är att lyfta fram goda exempel och inspirera till fler samarbeten mellan skola och näringsliv.

[REMOVED GRAPHICS]

Fr v.: Carl Hellman, elev, Nicklas Hellander, elev, Mikael Sjödahl, NOTE Norrtelje, Magnus Gustafsson, elev, Ola Nässén, Roslagsskolan, Johan Wahlgren, elev.

Fotografer: Göran Hedberg

– Det här är verkligen roligt för både oss och Roslagsskolan. Syftet med projektet från NOTE har varit att intressera eleverna för teknik och då specifikt elektronikbranschen. Det är också nyttigt för oss som företag att få vetskap om hur ungdomar tycker och tänker idag, det är trots allt de som ska driva företag som NOTE i framtiden, säger Mikael Sjödahl, Projektledare på NOTE Norrtelje.

NOTE Norrtelje och Roslagsskolan har samarbetat i tre år och eleverna får genom samarbetet tillgång till företagets kunnande inom avancerad elektronikproduktion genom studiebesök och PRAO på NOTE samt genom NOTEs personal som undervisar i kurserna i skolan.

– Våra elever inom elektronikinriktningen har fått inblick i företaget genom
samarbetet. Vi är mycket tacksamma för att NOTE engagerar sig sig i undervisningen. Eleverna har uppskattat samarbetet och jag märker att de växer som personer under praktikperioderna, berättar Ola Nässén, Roslagsskolan.

Nu återstår det att blicka framåt. Av totalt 205 nominerade bidrag återstår nu 21 regionala vinnare som deltar i den nationella tävlingen i Stockholm den 22 maj.
– Vi hoppas givetvis att vårt samarbetsprojekt ska gå långt i finalen, men det här är ju bara som grädde på moset, vi arbetar nu med planeringen inför vårt fortsatta samarbete med Roslagsskolan, avslutar Mikael Sjödahl.

För mer information kontakta:

Mikael Sjödahl, Projektledare NOTE Norrtelje, tel. 0176-793 08, 0709-53 20 04

Ola Nässén Roslagsskolan Norrtälje, tel. 0176-71432, 0733-44 26 53

Läs mer om tävlingen på: www.svensktnaringsliv.se

Se fler nyheter