2002-01-16

NOTE – nu även utbildningsföretag

Elektroniktillverkaren NOTE Norrtelje, som ingår i NOTE-koncernen, har blivit godkänd som utbildningsenhet för mjuklödning FSD 5115 av Försvarets Materielverk (FMV).

– Det är ovanligt att ett tillverkande företag får detta godkännande. Det är annars främst utbildningsföretag som kan erbjuda denna typ av utbildning. Vi är mycket nöjda, säger NOTE koncernchef Sten Dybeck.

I fabriken i Norrtälje har man inrett en utbildningslokal som är godkänd av FMV. Det ställs krav på både ventilation, storlek på arbetsytor, material mm enligt flera olika försvarsstandarder.

NOTE Norrtelje var den första EMS leverantören i Sverige att miljöcertifieras enligt ISO 14001 och erhöll hedersomnämnande för bästa industriella miljöredovisning 1999. Även NOTE Torsby blir i dagarna certifierade enligt ISO 14001.

Under 2001 har NOTE Norrtelje startat operatörsutbildningar inom den internationella produktionsstandarden IPC A-610. Bolaget har två egna instruktörer och intresset är stort att döma av alla de förfrågningar som kommer in.

– Vi har genomfört IPC-utbildningar för våra anställda och erbjuder nu även utbildningen till kunder. Att vi nu också kan erbjuda utbildning för lödcertifiering ser vi som ett plus i kanten, säger Sten Dybeck.

För vidare information kontakta:
Inga-Brita Mörch, miljö- och utbildningsansvarig, NOTE Norrtelje AB.
Telefon: 0176-793 53 eller 0708-30 78 53.
E-post: inga-brita.morch@norrtelje.note.se

Se fler nyheter