2003-01-13

NOTE och Silva i nära samarbete

Silva, världsledande inom utveckling och produktion av marina navigationsinstrument, flyttar all sin produktion från Skottland hem till Sverige. Det gör man i nära samarbete med helsvenska NOTE, som därmed kan räkna hem ännu en mångmiljonorder.

– Vi kommer att tillverka elektroniska instrument för fritidsbåtar och tävling, såsom ekolod, vindmätare och loggar, berättar Patrik Kvarnlöf, försäljningschef för NOTE. Affären stärker oss inom segmentet avancerade konsumentprodukter, vilket vi är mycket nöjda med. Vi ser fram emot samarbetet, där vi får agera som partner inom produktion och utveckling av Silvas elektroniska navigationsprodukter, avslutar Patrik.

Diskussioner om samarbetet har pågått i drygt ett år och förutom att producera hos NOTE kommer Silva att flytta över produktion till sin anläggning i Sollentuna.

– Närhet och långsiktighet var viktigt för oss i sökandet efter lämplig samarbetspartner. Ytterligare en av de avgörande faktorerna vid vårt val var att NOTE är ett stabilt svenskt företag, säger Lars Gullikson, VD för Silva.

För ytterligare information kontakta:
Patrik Kvarnlöf, vice VD, NOTE Norrtelje AB, 0176-793 05, 0708-85 35 90 eller Lars Gullikson, VD Silva AB, 08-623 43 00.

Se fler nyheter