2020-01-27

NOTE ökar sina leveranser till Hövding

Hövding 3, den senaste versionen av företagets uppblåsbara cykelhjälm, är helt upprampad i NOTEs fabrik i Kina. Den kvartalsvisa leveranstakten i det fjärde kvartalet 2019 uppgick till 10 MSEK, vilket innebär en tillväxt om cirka 150%. NOTE förutser en ökad tillväxt under 2020, i takt med att volymerna av Hövding 3 ökar under året.

Detta är ett bra exempel på när vi på ett framgångsrikt sätt har hjälpt en start-up, i nära samarbete med en av våra svenska fabriker, för att sedan flytta produktionen till vår fabrik i Kina för att möjliggöra högre volymer. Samarbetet inleddes redan i prototypfasen och har fortsatt genom hela produktens livscykel. Vi är glada över att se att Hövding nu är ett väletablerat företag med den här väldigt innovativa produkten”, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef.

”Hövding har samarbetat med NOTE sedan 2012 när Hövding 2.0 utvecklades. Att jobba tillsammans igen var ett naturligt val för att optimera utveckling och leverans för vår senaste generation – Hövding 3. NOTEs tekniska hjälp och snabba prototypframtagning nära vårt kontor i Malmö och volymproduktion bara ett par timmar från vår anläggning för slutmontering i Kina är värdefullt för oss. Vi ser fram emot ett fortsatt partnerskap för att uppnå våra mål både vad gäller tillväxt och lönsamhet”, säger Per Grönvall, Director of Operations and Development, Hövding.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef, tel. 070-541 72 22

Henrik Nygren, finansdirektör, tel. 070-977 06 86

Om NOTE
NOTE är en av norra Europas ledande partner för elektroniktillverkning. NOTE tillverkar kretskort, delmontage och kompletta produkter (box build). Kunderbjudandet täcker hela produktlivscykeln, från design till eftermarknad. NOTE finns etablerat i Sverige, Finland, England, Estland och Kina. Försäljningen de senaste 12 månaderna uppgick till 1 674 MSEK och antalet anställda i koncernen är cirka 1 070. NOTE är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, vänligen besök www.note.eu.

Om Hövding
Hövding är världens första tillverkare av uppblåsbara cykelhjälmar. Företaget grundades 2005 och har sedan dess vuxit till ungefär 40 anställda och har sålt mer än 200 000 uppblåsbara hjälmar. För mer information, vänligen besök www.hovding.com

Informationen lämnades för offentliggörande den 27 januari 2020 klockan 08.30 CET.

Se fler nyheter