2004-10-22

NOTE öppnar tillförlitlighetslabb i Kista i samarbete med Infineon Technologies

NOTE och Infineon Technologies utvecklar i ett samarbetsprojekt ett s k tillförlitlighetslabb i Kista. Labbet, som invigdes igår, kommer att fungera som ett testcenter för produkter och komponenter som skall användas i tuffa miljöer samt som ett center för avancerad felsökning.

I labbet kommer att erbjudas miljö och vibrationstester för såväl prototyper som färdiga produkter. Miljötesterna utförs för att kontrollera tålighet vad gäller värme, kyla, spänning och fukt. I prototypstadiet kan dessa stressande miljötester även användas som ett medel för att hitta konstruktionens svagaste punkt. Labbet kommer också att fungera som ett kompetenscenter och vara öppet för frågor från t ex produktutvecklare.

”Det här är en viktig tjänst som vi nu kompletterar vårt utbud med. Vår ambition är att bli en betydande leverantör inom regionen av den här typen av tjänster. Många kunder utvecklar produkter som måste fungera i svåra miljöer. Inte minst inom fordonsindustrin. Samarbetet med Infineon Technologies ger oss också en stadig kund som vi också kommer att ha ett intressant erfarenhetsutbyte med”, säger Erik Stenfors, Koncernchef för NOTE.

”Det här är ett samarbete som gynnar båda företagen. Vi renodlar verksamheten och vi får efter projektperioden en partner att lägga våra miljötester hos”, säger Johan Eriksson, Manager Operations hos Infineon Technologies.

Ytterligare upplysningar lämnas av:
Erik Stenfors, Koncernchef NOTE; 0176-799 01 eller 0709-50 80 70
Joakim Norlén, Platschef NOTE Kista, 08-752 16 54 eller 0706-83 89 28
Johan Eriksson, Head of Operations Infineon Technologies Sweden, 08-757 50 25

Mats Hoflund, NOTE Norrtelje AB och
Johan Eriksson, Infineon Technologies

(REMOVED GRAPHIC)

Se fler nyheter