2002-12-02

NOTE tecknar exklusivitetsavtal med Parker Hannifin

NOTE har tecknat ett avtal om strategiskt samarbete med Parker Hannifin, en av världens ledande företag inom rörelsekontroll. Avtalet utnämner NOTE till exklusiv leverantör av EMS-tjänster i Sverige. Detta innebär ytterligare en mångmiljonorder för helsvenska NOTE.

Samarbetet är ett resultat av en längre utvärderingsprocess Parker genomfört där NOTE tagit fram ett totalkoncept åt Parker. ”Vi är mycket stolta över avtalet med Parker ”, berättar Erik Stenfors, VD för NOTE, ”Parker ställer mycket höga krav på att vi kan erbjuda tjänster inom hela värdekedjan, dvs. produktionsteknisk utveckling, komponentinköp, tillverkning och därtill 100% leveransprecision”, fortsätter Stenfors.

För Parker handlar det inte bara att utse en leverantör utan också om att utnämna en kunskapspartner. ”För att vara konkurrenskraftig i dag måste en EMS-leverantör göra mycket mer än att bara tillverka elektronik”, säger Claes Oskarsson, Global Materials Manager, Parker Hannifin. ”De produkter vi utvecklar måste snabbt nå marknaden med rätt kvalitet till rätt kostnad, och där har producenten ett avgörande ansvar genom industrialiseringsskedet, avslutar Oskarsson.”

Sedan ett år ansvarar NOTE för Parkers produktion i USA genom ems-ALLIANCETM – ett globalt nätverk som NOTE byggt upp för att uppfylla kundernas krav på global produktion. ”Vårt syfte med alliansen är att underlätta produktionen för kunden. Kunden kontaktar sin lokala producent som sedan sköter kontakterna med den fabrik inom alliansen som ska sköta tillverkningen. Parker behåller alltså sin svenska kontaktperson även när produkterna skall produceras på andra ställen i världen, avslutar Erik Stenfors.”

Om NOTE
NOTE är en av Sveriges ledande leverantörer av EMS (Electronics Manufacturing Services) med en omsättning på ca 900 MSEK och närvaro i Sverige Kista, Norrtälje, Torsby, Göteborg och Lund.
NOTE finns även representerat i Baltikum och Centraleuropa. De senaste fem åren har NOTE funnits på Svenska Dagbladets lista över snabbast växande företag.

Om Parker Hannifin AB
Parker är en av världens ledande företag inom rörelsekontroll, med en omsättning på ca 60 000 MSEK, 45 000 anställda och verksamhet i 46 länder.

För ytterligare information kontakta:
– Erik Stenfors, vd, NOTE AB
Tel. 0176-799 01, 0709-50 80 70

– Claes Oskarsson, Global Materials Manager, Parker Hannifin AB
Tel. 031-750 44 12, 0709-47 44 12

Se fler nyheter