2013-04-22

Powernet Oy fördjupar sitt samarbete med NOTE

NOTE har utökat sitt samarbete med det finska bolaget Powernet Oy. Powernet beslutade i slutet av 2012 att renodla sin verksamhet och valde då att öka andelen outsourcing av sin tillverkning.

NOTE har under första kvartalet 2013 tagit över och industrialiserat ett stort antal produkter från Powernet och serietillverkningen förväntas inledas under kvartal två. NOTE uppskattar att det fördjupade samarbetet leder till en försäljningsökning om cirka 20 MSEK på årsbasis.

Powernet Oy, med huvudkontor i Äänekoski, Finland, utvecklar och tillverkar skräddarsydda lösningar för krävande applikationer för kraftöverföring.

NOTE Hyvinkää, Finland, kommer även fortsatt att ha det primära ägarskapet för kundrelationen, och kommer att stödja kunden vid framtagning av nya produkter, medan volymtillverkningen för Powernet är förlagd till NOTEs Industrial Plant i Estland.

Paul-Erik Sjöman, VD på Powernet Oy, kommenterar valet av NOTE: ”Vår prioritet var att anlita en leverantör som har en branschledande förmåga att leverera hög kvalité i rätt tid, och som har en organisation med kunden i centrum och en hög flexibilitet i deras arbetssätt.”

Peter Laveson, NOTEs VD och koncernchef kommenterar: ”Vi är glada över att Powernet Oy har valt att fördjupa sitt samarbete med oss. Vår kund behövde en professionell och flexibel partner till deras strategiska initiativ”.  

          

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Laveson, VD och koncernchef, tel. 08-568 990 06, 070-433 99 99
Henrik Nygren, finansdirektör, tel. 08-568 990 03, 070-977 06 86

              

Om NOTE
NOTE är en av norra Europas ledande tillverknings- och logistikpartner för elektronikproduktion. NOTE tillverkar kretskort, delmontage och kompletta produkter (box build). Kunderbjudandet täcker hela produktlivscykeln, från design till eftermarknad. NOTE finns etablerat i Sverige, Norge, Finland, England, Estland och Kina. Försäljningen för 2012 uppgick till 1 029 MSEK och antalet anställda i koncernen uppgår till cirka 900. NOTE är noterat på NASDAQ OMX Stockholm. För mer information, vänligen besök www.note.eu.

NOTE AB (publ) offentliggör föreliggande information i enlighet med Värdepappersmarknadslagen. Informationen lämnades för offentliggörande den 22 april 2013 klockan 08.40.

Se fler nyheter