2005-05-25

NOTE förändrar i ledningen

NOTEs koncernchef Erik Stenfors, som lett bolaget i sex år, har träffat en överenskommelse med styrelsen om att lämna bolaget under 2005. Vice koncernchef Kjell-Åke Andersson övertar koncernchefsrollen.

NOTEs koncernchef Erik Stenfors har meddelat att han önskar lämna bolaget under året. Styrelsen har utsett vice koncernchef Kjell-Åke Andersson till ny koncernchef med omgående verkan.

”Det är med blandade känslor jag fattat beslutet”, säger Erik Stenfors, avgående koncernchef NOTE. ”NOTE har haft en fantastisk utveckling tack vare en tydlig affärsmodell, som kombinerar hi-tech i Sverige med volymproduktion i Centraleuropa. Men samtidigt som NOTE har fått mer av min tid – har familjen fått mindre. Det är orsaken till beslutet – i synnerhet som vi nu väntar vårt tredje barn i sommar. Det känns bra att lämna över till Kjell-Åke som är en av de mest erfarna industriledarna inom ems-branschen och som också är en bra industribyggare”.

Kjell-Åke Andersson har tidigare varit vd för koncernens dotterbolag i Lund och har under det senaste året tjänstgjort som vice koncernchef.

”Erik har utfört ett oerhört arbete under de här åren”, säger Sten Dybeck, styrelseordförande. ”Samtidigt börjar nu en ny period med nya utmaningar och jag har förståelse för att Erik fasar ut sig från dagens position”.

Erik Stenfors kvarstannar i styrelsen samt kommer att ingå i ett operativt arbetsutskott under 2005 med uppgift att underlätta ledningsbytet.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Sten Dybeck, Styrelseordförande NOTE, telefon 0708 – 55 18 00
Erik Stenfors, avgående koncernchef NOTE, telefon 0709 – 50 80 70
Kjell-Åke Andersson, tillträdande koncernchef, telefon 0708 – 60 81 23

Se fler nyheter